torsdag 23. september 2010

Framtidsbyen Sandnes


Sandnes by er en by i vekst, og har både skoler, kulturhus, og kino. Men selve byen er veldig trist, og de gråe brosteinene gjør det ikke bedre. Det finnes turområder og parker, men det er ikke mange som bruker dem. Hvorfor? Jeg tror det har noe med at det ofte er skittent, mangler benker, eller at parken rett og slett er gjemt litt vekk, og vanskelig å finne.
Dette bildet er fra google maps, og man kan tydelig se hvor grått selve sentrum er



Et av torgene som faktisk blir brukt i Sandnes, er under glasstaket i langgata. Men dette tar stor plass, og det er ikke mye plass under. Og hvis det regner er det heller ikke mye ly under taket.



















Ruten er et veldig stort område som fint kunne gjort om til en park eller en møteplass. Den ligger veldig sentralt, og strekker seg over et ganske stort område. Her kunne man satt inn trær og gress, benker og søppeldunker, og kanskje også boder som solgte forskjellige ting. 
















Her er et bilde av ruten sånn som den ser ut i dag. http://www.aftenbladet.no/lokalt/article624107.ece


Her kan du se hvordan ruten så ut under <<Barnas by>>. Det er masse farger, og grønt areal. Det er også utrolig masse folk som bruker området. http://www.aftenbladet.no/lokalt/sandnes/1213397/Endelig_park_igjen_paa_Ruten.html


Parkeringshuset rett ved ruten blir ikke mye brukt, og hadde vært fin og gjort noe med. Skate parken kunne f. eks. ha flyttet seg opp på taket her, også kunne deler av parkeringshuset blitt brukt til parkering, og resten til forskjellige andre ting. Dessuten hadde det vært fint å gjort noe med utsende, siden denne også er veldig grå.


1 kommentar:

  1. babyliss pro nano titanium curling iron
    Habanero is extremely hot (1,000,000 to 5000). Habanero pepper titanium connecting rod is fruity titanium sponge with a titanium aftershokz fruity flavor. It is also one of the hottest chiles I've seen. The Habanero titanium bmx frame pepper titanium sunglasses is a

    SvarSlett